Čiščenje s suhim ledom je prišlo iz letalske industrije in obstaja nekaj dokazov, da je ameriška mornarica eksperimentirala z njim kot sredstvom za razmaščevanje že leta 1954. Dokazano je čiščenje s suhim ledom najbolj zanesljivo in dovolj močno a neagresivno do materialov med vsemi čiščenji. Od sredine do poznih osemdesetih let prejšnjega stoletja so druge komercialne industrije prevzele suhi led kot metodo čiščenja. Vloženih je bilo več patentov za prenosni čistilni sistem in stvari so se začele razvijati. Avtomobilska industrija je zadnja, ki se je lotila uporabe.

čiščenje s suhim ledom

Danes podjetja prodajajo komercialno opremo za čiščenje s suhim ledom, ki se lahko uporablja pri obnovi avtomobilov. Veliko podjetij zdaj ponuja storitve za obnovo vašega klasičnega avtomobila. Ne glede na to, ali se predstavljate za potencialnega domačega mojstra čiščenja s suhim ledom ali ste uporabnik te storitve kot podjetje, je pomembno poznati terminologijo. Abrazivno čiščenje je poliranje ali čiščenje trde površine z drgnjenjem ali brušenjem. Ključno, kar morate razumeti je, ali so delci abrazivni ali ne. Peskanje z abrazivnimi mediji odstrani ves material, vključno in lahko celo odstrani strukturni material. Neabrazivne metode, kot sta čiščenje s suhim ledom ali parno peskanje, pa ne.

Trdna oblika ogljikovega dioksida, suhi led, se redno proizvaja kot eden od stranskih produktov pri proizvodnji etanola. Ko plin uhaja, se zbere in vrne v trdno snov, le da se med postopkom čiščenja razstreli nazaj v plin. Peleti so materiali v velikosti koruznega zrna, ki se uporabljajo pri čiščenju s suhim ledom. Niso na voljo v trgovinah, ampak so izdelani za industrijsko uporabo.

Imate lahko svoj stroj za čiščenje s suhim ledom ali pa naročite storitev, da vam pridejo očisti stroje in proizvodnjo mojstri z lastno opremo in vrhunskim znanjem ter izkušnjami. Kot pri vseh vrstah peskanja medijev zaščitite oči, ušesa in kožo, če to delate sami. Dodajte nekaj zaščite za dihala in pripravljeni ste. Suhi led je varen za okolje. Peleti se v bistvu spremenijo v nestrupen plin, ko zadenejo površino.