Ste opazili, da nimate zob najbolj gladkih? Če ste to opazili na notranji strani zob, pomeni, da imate zobni kamen. Čiščenje zobnega kamna je pogost poseg pri zobozdravnikih. Ustna higiena je tista, ki je kriva za zobni kamen. Seveda, če si pravilno čistimo zobe, se nam ne bo pojavil zobni kamen. Zobni kamen ni nič drugega, kot zobne obloge, ki se nam nabirajo in jih ne odstranimo. Ko so te obloge že trde in se nam primejo na zobe, nam ne pomaga več ščetkanje, ampak nam pomaga lahko samo zobozdravnik s pravilnim posegom.

Pri LuxDental je to nekaj običajnega lahko rečemo. Se vsak dan s tem ukvarjajo, saj ljudje redno prihajajo na čiščenje zobnega kamna. Lahko rečemo, da je to poseg, kjer ne čutite nobenih bolečin, moramo pa odstranitev zobnega kamna plačat sami. Ko zobozdravnik opazi na vaših zobeh zobni kamen, vas bo takoj napotil na ta poseg. Ker nabiranje zobnega kamna lahko povzroči samo dodatne težave na zobeh. Kar pomeni, da čiščenje zobnega kamna se mora opravljati redno.

čiščenje zobnega kamna

Kako pogosto se opravlja čiščenje zobnega kamna? Na to je težko odgovoriti, ker je odvisno od vsakega posameznika. Vse je odvisno kako pravilno in redno si čistimo naše zobe. Ogromno je odvisno tudi od naše prehrane, potem pa še samo čiščenje. Lahko si mi tri krat na dan umivamo zobe in se nam naredi zobni kamen. Pomeni, da si ne ščetkamo pravilno. Ustna higiena je zelo pomembna, zato vedno to poudarjajo zobozdravniki. To ne velja samo za otroke, tudi za nas, ki nismo več otroci.

Če hodite redno na preglede k zobozdravniku, bo to zobozdravnik pravi čas opazil. Za vse tiste, ki pa ne hodite na redne preglede, pa vam priporočam, da na zobni kamen pazite sami. Mislim, da bo vsak opazil, kdaj se vam bo začel nabirati, saj naši zobje niso več gladki. Obiščite zobozdravnika, da vam pregleda zobe, da vas napoti na čiščenje. Postopek ni boleč, je pa nujen, da bodo vaši zobje ostali zdravi.