Ko postanemo starejši si velikokrat želimo novih hobijev, s katerimi si bomo krajšali ves prosti čas po službi ali med vikendi. Po navadi se odločimo za kakšno vrtičkarje, ribarjenje, kolesarjenje ali pa celo obdelovanje materialov in gradnja, oziroma izdelovanje, pripomočkov in raznih  izdelkov. Za kakšno izdelavo izdelkov iz lesa je potrebno imeti dobro orodje kot so na primer krožne žage. Zelo kakovostne krožne žage vas čakajo na spletni trgovini Inter diskont, kjer po ugodnih cenah dobite skoraj vso orodje.

ročne žage

Pa ne le za hobije, ampak krožne žage so namenjene za v delavnice podjetij kjer jim bo to prišlo večkrat v uporabo. Take žage so zelo močne in jih najdemo v različnih velikostih narejene na različne uporabe. Namenjene so rezanju vseh materialov, da delo poteka hitreje. Če bi vse delali ročno bi za en izdelek porabili toliko časa kolikor bi porabili za izdelavo petih izdelkov z pomočjo stroja. Lahko bi rekli, da smo se že tako navadili strojev da brez njih sploh nebi mogli. Seveda obstajajo še vedno ohranjevalci kulture, kateri veliko raje naredijo nek izdelek popolnoma ročno. Tak izdelek bo stal več kot strojno narejen, saj je bilo vanj dano veliko več pozornosti, spretnosti in časa poleg tega pa bo ob enem kvaliteten, če ima izdelovalec tudi nekaj znanja.

Ročna žaga je zgrajena tako, da ima kakovosten žagni list, vgrajeno blokado vretena in motor močan kar 1300 W. Zaradi vgrajenega blokadnega vretena je menjava lista hitre, enostavna in ob enem varna. Ker je ročna je tudi zelo lahka in ima prijetno oblikovan ročaj, da se prilega prijemu. Pri uporabi krožne žage je potrebno biti zelo previden in imeti nadeto zaščitno opremo kor so rokavice in zaščitna očala, saj se lahko kakšen delček materiala odkruši in prileti v oko. Tako zaščitimo naš naš vid in se izognemo vsem ostalim težavam. Varnost je vedno na prvem mestu.