Obstaja veliko pridelkov, ki so dobri za telo in lešniki zagotovo spadajo zraven. Dobro pa je, da so to izdelki domače pridelave. Kmetija Košec – https://kmetijakosec.si/ se s pridelavo lešnikov ukvarja že skoraj 40 let in je ena redkih na slovenskem trgu, ki se ukvarja s pridelavo lešnikov domačega izvora. Poleg lešnikov se kmetija ukvarja tudi s prašičerejo.

Izdelki iz lešnikov

Kmetija Košec ne ponuja zgolj lešnikov, ki so 100% domače pridelave, ampak se ukvarjajo tudi z izdelovanjem različnih produktov iz lešnikov. Lešniki so namreč poleg prijetnega okusa, tudi polni hranljivih snovi, ki so potrebni za telo. Polni so vitamina E in odličen vir B-kompleksa. Tisti, ki jih redno uživajo, z njimi prejmejo potrebne antioksidante, ki prispevajo k boljšemu imunskemu sistemu. Ker nimajo glutena, so primerni za tiste, ki so na gluten alergični in pa seveda za vegetarijance in vegane.

Ker lešniki odlično vplivajo na telo in njegovo delovanje, je priporočljivo uživati lešnike vsak dan. Poleg tega pa, zaradi prijetnega okusa, nekateri ostale sladke izdelke nadomestijo z izdelki iz lešnikov. V ponudbi Kmetije Košec lahko poleg surovih lešnikov najdete tudi lešnikovo maslo. Ne samo, da je  odličnega sladkega okusa, je tudi idealno nadomestilo za ostale bolj sladke namaze, ki jih po navadi ljudje uporabljajo za zajtrk. Zaradi svoje sestave je primeren za športnike in pa otroke, ki ga lahko kombinirajo z medom.

Iz lešnikov je izdelano tudi olje, ki je odlično nadomesti ostala olja. Ne le za kulinariko, olje iz lešnikov lahko uporabite tudi na koži in uporablja se ga kot dodatek h kozmetiki. Lešnike pa se lahko uporabi tudi v različnih sladicah, med katerimi je zagotovo lešnikova potica med bolj priljubljenimi. Lešnikova potica ponudi brbončicam drugačen okus, kot ostale potice.

Degustacijski prostor

Ker prašičereja in pridelava lešnikov v Sloveniji še nista polno izkoriščena, je cilj Kmetije Košec pokriti ta neizkoriščen prostor. To želijo ustvariti s ponudbo različnih salam in degustacij z njihovimi ostalimi izdelki. Degustacije potekajo na njihovi kmetiji, kjer se prikažejo tudi postopki pridelave izdelkov. Izdelke iz lešnikov, mesnine in ostale izdelke lahko potem stranke dobijo v fizični butični trgovini ali pa želene izdelke naročijo preko spleta.