Ko slišite besedo med na katerega najprej pomislite? Seveda to je cvetlični, ki je vsem najbolj znan in tudi najbolj se prodaja. Je pa res, da vsi niso ljubitelji medu, prav tako ne otroci. Otroke že v mladosti moramo navajati, da ga poskusijo, ni pa primerno, da ga silimo. Na spletni strani si lahko ogromno o medu preberete tudi kako se prideluje in od kod prihaja. No mogoče se ta zadnji stavek komu vidi smešen, ampak vam povem, da vsi ne vedo kako oziroma od kod med prihaja. Zato pa ostanite tukaj in si preberite članek do konca.

Med je pridelek, ki ga pridelajo čebele. Pri nam je čebelarstvo zelo razvito, saj imamo ogromno priznanih in kvalitetnih čebelarjev. Zato vam priporočam, da sam produkt kupujete od naših pridnih čebelarjev, saj je to domače in vemo, da prihaja iz Slovenije. Pravijo, da moramo naše pridelke podpirati in kupovati. Zato se tega držite in ne kupujte medu po  trgovinah. Saj na tistem medu lahko piše, da je tudi slovenski, ampak ne vemo koliko je v njem sladkorja in mogoče še česa.

med

Vam je znano, da imamo v Sloveniji avtohtono kranjsko čebelo? To značilnost naše čebele, ki je znana po vsem svetu. Med je zdravilen, saj tudi pravijo, da bi ga morali redno uživati. Vsaj eno žličko na dan ali pa ga dodajat v razne čaje ali druge tople napitke. Kot sem omenila najbolj znani nam je cvetlični, saj je tudi najbolj okusen. Poleg tega še lahko zasledimo ogromno drugih, ki pa so tudi okusni in prav tako zdravi. Vsak se sam odloči kateri okus mu najbolj ustreza in seveda tega bo vedno kupoval.  Če bomo kupovali slovenski med bomo ohranjali slovensko podeželje in naše čebelarje. Mislim, da si zaslužijo, da jih podpiramo, saj njihovo delo ni tako lahko, kot si nekdo misli.