Eden najbolj obiskanih muzejev na Dolenjskem je v Trebnjem, in sicer galerija likovnih samorastnikov. V tem muzeju je na voljo si ogledati najrazličnejše umetnine iz zgodovinskih obdobij. Muzeji Dolenjska bodo navdušili tudi vaše najmlajše, zato se obisk Dolenjskega muzeja res splača. Mogoče, vas bo kakšna umetnina tako navdušila, da si boste želeli vedeti kaj več o njej. Njihovi zaposleni vam lahko o tem povejo veliko, saj tam delajo že nekaj časa in imajo veliko, znanja, katerega z veseljem delijo z vami.

muzej Dolenjska

Muzeji Dolenjska so takšni, da vanje zahajajo vse generacije in velikokrat prirejajo tudi kakšne delavnice, pri katerih najbolj uživajo najmlajši, saj vedno radi kaj ustvarjajo. Velikokrat se v muzej Dolenjska odpravijo osnovnošolci, kjer imajo večurni ogled muzeja in ob enem delavnice, kjer ustvarjajo kakšne torbice, slikanice in tako naprej. Muzeji so nekako nujni za ohranjanje kulture in tradicije. Poznamo več vrst muzejev, to so lahko muzeji z umetninami, z hrano, z vojaškimi ostanki in še bi lahko naštevali. Prav za vsakega se najde muzej, ki mu bo všeč, saj muzeji Dolenjska ne morejo biti všeč prav vsakemu, saj nekatere to ne zanima ravno. Si je pa priporočljivo ogledati kakšno zadevo, da imamo vsaj nek pregled nad tem, katere vse osebe so pripomogle k razvoju kulture in kaj vse imamo.

Če vas zanima več o tem, kaj ponujajo muzeji Dolenjska, si lahko več o tem ogledate na njihovi spletni strani. Preberete si lahko tudi o tem, kako je muzej Dolenjska sploh nastal in nekaj o njegovi zgodovini. Vredno si je prebrati kaj takega in si ob enem pogledati fotografije. Za več informacij jih kontaktirajte na telefonsko številko ali email naslov in rade volje vam bodo odgovorili na vsa vprašanja. Preden se odpravite na ogled, poglejte tudi delovni čas, da vas ne bodo pričakala le zaklenjena vrata. Odpiralni čas se razlikuje tudi glede na sezono in praznike, oziroma vikende.