Nekateri vedo, drugi pa ne, da je možno stare kovine ali odpadne kovine prodati in to ne za malo denarja. Vam lahko odkup kovin znatno poveča dobiček ali vsaj zmanjša strošek nabave materiala. Če imate na podstrešju, v kleti, okoli hiš in kmetij ogromno kovinski odpadkov, se splača poklicati mojstre, da jih razrežejo in odpeljejo z varnim vozilom, če vi nimate prevoza. Podjetja pa lahko naročijo stalen odvoz kovin in jih zbirajo v kontejnerje oziroma zaboje, ki jih potem odkupovalec kovin redno odkupuje. Koliko boste za kovino dobili, je odvisno od cene na borzi, ni pa nizka.

odkup kovin

Kovine se odkupujejo vse vrste. Zelo sta cenjena baker in aluminij. Aluminija imamo precej lahko doma ali v podjetju, od posode, pribora, oken in vrat do polic in pohištva. Tudi baker se zna najti na primer posoda in žlebovi. Dosti se odkupuje tudi železo, ki je malo manj cenjeno. Za vse kovine boste dobili največ, če bodo čiste in ne mešane ter ovite na primer s plastiko ali lesom, kot so na primer kabli. Tudi te lahko prodate za malo manj denarja.

Če ne veste, ali imate dovolj kovine in ali bo zadosti ocejena, pokličite mojstre in vas bodo izprašali po telefonu, zato ne bo treba niti k vam hoditi. Na podlagi odgovorov bodo že skoraj točno vedeli, kaj imate doma ali v podjetju in koliko bi to bilo za odkup. Tako boste najhitreje in najbolj zanesljivo izvedli, da se vam zares splača kovine prodati in ne dati komu drugemu, ki bo zaslužil na vaš račun.

Tudi, če ovine odpeljete na odpad, bo odpad zaslužil na vaš račun, ker bo to surovino prodal v predelavo. Kovine so namreč surovine. S tem, ko reciklirajo kovine ohranjamo planet Zemljo, ker je zaradi tega manj rudnikov rud in manj onesnaženja, ker pridobitev kovine iz rude zahteva precej umazane tehnologije in dokaj drag postopek. Zato je odkup kovin toliko bolj cenjen.

Če bi radi imeli okoli hiše in podjetja čisto ter boste pri tem še zaslužili in ohranili planet za naslednje rodove, se odločite za to, da prodate kovine, ki vam sedaj delajo težave in skazijo okolico.