Parket je že od nekdaj v modi pa vedno bo, ker gre za les, ki je originalen in izjemno prijeten za bivanje. Tak pod je topel in prijazen ter lepo zgleda. Kakovosten parket se izdela iz hrastovega, macesnovega, smrekinega ali kakšnega drugega lesa, vsak pa ima svojo značilno barvo ter zanimive letnice in vzorce. Tak pod je lahko tudi tako narejen, da se plošče parketa polagajo druga ob drugi ali pa v zanimivih vzorcih kor je na primer ribja kost, ki je zelo priljubljena.

parket

Če izberete parket za talno oblogo, imate dve izbiri in sicer vam ga lahko mojster položi na tla direktno v prostorih, kar traja nekaj časa tako, da so prostori neuporabni kakšne dva do tri dni. Druga izjemno zanimiva možnost pa  je parket na klik, kar pomeni, da so parketne plošče že narejene in se na suho položijo v prostore tako ,da se zataknejo ena ob drugo. Tako imate pod hitro položen, prostor je v enem dnevu že uporaben in kar je najlepše, ne bo nobenega prahu in umazanije pri polaganju parketa.

Kakovosten parket je tudi zelo primeren za talno ogrevanje. Tako bo pod še bolj uporaben, otroci se bodo lahko igrali na tleh in toplo bo za hišne ljubljenčke ter tudi za vas nenazadnje. Parket je dejansko  večen, zdrži več generacij in se ga čez nekaj desetletij zgolj obnovi, to pomeni da se pobrusi lahko in na novo polakira, pa je spet uporaben nekaj desetletij.

Vsak parket je lahko v vseh prostorih in bo zgledal lepo, le barvo izberite in vzorec, da se bo prilegalo vašemu pohištvu ter vašemu okusu. Barve pa so naravne, temne ali svetle, odvisno je od tega, kakšno barvo ima les naravno, lahko je bel, rumen, rdečkast ali zelo temen. Kombinirate pa ga lahko z naravnimi materiali kot sta na primer marmor ali kamen.