Imate že več let isto in praktično nespremenjeno spletno stran? Najbrž je prenova spletne strani še kako potrebna. Tehnologija se ves čas spreminja in z njo se morate spreminjati tudi vi in poskrbeti, da je vaša spletna stran posodobljena. Nove tehnologije med drugim običajno namreč pomenijo večjo funkcionalnost in varnost, zelo pomembna pa je tudi hitrost, s katero se vaša spletna stran nalaga, in slediti morate grafičnim trendom, da je vedno videti moderna. Prenova spletne strani vam bo zelo veliko pomagala pri obisku in dobičku, še posebej, če ste na Googlu med zadetki daleč od prvega mesta in še padate.

prenova spletne strani

Položaj vaše spletne strani med zadetki spletnih iskalnikov in njeno morebitno padanje, vam da jasen znak, če je treba narediti prenovo. Veliko stvari bi lahko popravili že z rednim vzdrževanjem, v primeru, da je bolj zastarela in ne podpira pomembnih funkcij, kot je brskanje z mobilnih naprav, pa je vsekakor potrebna prenova spletne strani. Danes ljudje povprečno že kar polovico časa brskajo internet s pametnim telefonom, kar pomeni, da imate lahko do 2-krat več potencialnih strank, če je vaša spletna stran prilagojena zanje. Za mobilno verzijo je treba vložiti veliko več časa, da je ta popolnoma funkcionalna in dovolj privlačna, zaradi veliko manjšega zaslona, ki je na dotik, in tam brskanje zato poteka malo drugače.

Prenova spletne strani je potrebna tudi, če je ta narejena za manjše zaslone in se ne prilega današnjim HD in Full HD zaslonom. Spletne strani narejene za manjše resolucije namreč niso vizualno najboljše in so verjetno težko berljive, ne morete pa jih popraviti samo s povečanjem pisave. V primeru, da vaša spletna stran še vedno uporablja predvajalnik Flash, je tudi čas za prenovo, ker je ta za današnje čase počasen in že večkrat je imel velike varnostne luknje.

Vse te stvari so pomembne, ne le zato da je obiskovalcem bolj prijetno, temveč še bolj, da jih najprej sploh dobite. Vse to namreč vpliva na optimizacijo in s tem na vaš položaj med zadetki iskanja, ki pa je največji dejavnik pri številu obiskovalcev. Prenova spletne strani bo tako za vaše podjetje v času, ko že skoraj vsi brskajo in nakupujejo preko spleta, naredila veliko razliko.