Šparglji mogoče niso vsakdanja jed ali jed, ki bi jo vsi poznali ter pripravljali. Če priznam še sama nisem nikoli poskusila špargljev. Špargljeva rižota je nekako najbolj znana jed in prav tako hitro pripravljena. Šparglji rastejo zgodaj spomladi, takrat je sezona njih. Pripravljamo pa jih lahko tudi čez poletje, ko ne vemo kaj bi hitro pripravili za kosilo. Je zelenjava, ki je hitro pripravljena, receptov pa ogromno najdemo na spletu, tako da jo pripravimo lahko brez težav. Tudi tukaj na spletni strani najdete en prijeten recept za pripravo špargljeve rižote.

Šparglji lahko rečemo, da je prva spomladna zelenjava. Ogromno ljudi jih ima doma na vrtu, zato kupujte le od domačih pridelovalcev ali nekje na tržnici. Saj to se vedno ponavljamo, kupujmo domače. Pravijo, da ko jih enkrat poskusiš jih hočeš vedno jesti. Seveda sama tega ne morem potrditi, ker jih moram enkrat poskusiti. Poznamo zelene in bele šparglje, oboji pa so zelo okusni in so primerni za rižote. Špargljeva rižota je zelo hitro pripravljena, samega recepta tukaj ne bom pisala. Kot sem že omenila, ga najdete tudi na spletni strani zgoraj. Šparglji vsebujejo ogromno vitaminov, ti vitamini pa nam spomladi kar primanjkujejo.

špargljeva rižota

Špargljeva rižota ali samo tako pripravljeni so zelo zdravi za uživanje. Tudi za vse tiste, ki imajo previsok krvni pritisk. Prav tako za znižanje holesterola so šparglji. Špargljeva rižota je lahko tudi vsak dan na jedilniku, če vam to odgovarja. Vitaminov v našem organizmu ni nikoli dovolj. Ni pa to edini recept, ki si ga lahko pripravimo. Receptov je ogromno, lahko tudi sami kaj poskusite. Tisti, ki prvič pripravljate šparglje si kar izpišite en recept. Vsi drugi pa že veste kje najbolj ustrezajo k kateri jedi. Tudi tako so za jesti, sploh če imaš rad surovo zelenjavo. Naj vam teknejo in ne bit, kot jaz, ki še jih nisem nikoli poskusila. Naslednjič jih takoj kupim in preizkusim.