Zamenjava upravnika vaše stavbe je nujna takrat, ko poslovanje in transparentno, je predrago in nekonkurenčno. Če ste edini lastnik, je zamenjava upravnika enostavna, le podpišete pogodbo drugim upravnikom, ki prevzame posle od prejšnjega in že posli stečejo naprej. Nekateri upravniki zaradi slabega poslovanja gredo v stečaj ali pa jih stranke zapustijo, takrat je tudi nujno poiskati drugega, vestnega in poštenega upravnika, ki ravna s stavbami, kot dober gospodar.

zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika v stavbi, kjer je več lastnikov, ni tako enostavna, ker se morajo vsi lastniki s tem strinjati. Ponavadi se na sestanku zmenijo, da bodo to naredili in vsi zberejo podpise ter potem lahko upravnika tudi zamenjajo. Če ne gre drugače, se je treba obrniti na višje inštance. To traja, je pa večinoma zelo uspešno.

Zamenjava upravnika se dogodi kar pogostokrat, če upravnik ni dober gospodar. Upravnik mora znati najti najboljše rešitve za ogrevanje, fasado, streho, skupne prostore, napeljavo, urejanje okolice in podobno. Če ne najde neugodnejših dobaviteljev in najbolj ugodnega zavarovanja, je bolje, da ga zamenjate, ker vam krade denar iz žepa. Ponavadi taki upravniki ne poslujejo transparentno in imajo vedno kakšne izgovore ter čudne metode dokazovanja stroškov, ki jih dejansko ni ali niso razumni.

Preden se zgodi zamenjava upravnika, se o novem pozanimajte, pojdite k njemu na razgovor, pogovorite se z ljudmi, katerim stavbe upravlja in videli boste ali so z njim zadovoljni. Ljudje povedo pošteno. Nato zahtevajte še ponudbo in predračun ter pogodbo na vpogled. Vse dobro preštudirajte in večkrat prespite ter se pozanimajte še kje, da boste imeli primerjavo.

Tako boste na koncu zagotovo prepričani v svojo pravilno odločitev in ne boste dvomili, ali ste dobro izbrali. Seveda se bo sodelovanje še izkazalo v prihodnosti, verjetno pa vam upravnika ne bo več treba nikoli menjati, razen, če se kaj nepredvidenega dogodi.  Na to se ne da vplivati in se rešuje kar psorti.