Ljudje zavarujejo skoraj vsako stvar v svojem življenju. Zavarujejo avto, telefon, hišo, seveda pa veliko ljudi zavaruje tudi sebe. Življenjsko zavarovanje pri zavarovalnici Prva omogoča tudi zavarovanje kreditov. Dodatno zavarujte svoj kredit, da v primeru naravne ali nezgodne smrti neodplačan kredit ne bo padel na pleča vaših bližnjih. To je ena izmed bolj odgovornih stvari, ki jih lahko storite, saj s tem mislite na res vsako nepredvidljivo možnost, ki se lahko v življenju zgodi. S tem pa dodatno poskrbite, da vaša družina ne bi v neljubem primeru vaše smrti morala znižati nivo življenja, ker bi morali do konca odplačevati še vaš kredit.

zavarovanja kreditov

Prednosti zavarovanja kreditov

Zavarovanje kreditov je priporočljivo za vsakega človeka, ki si je od banke sposodil večje vsote, ki jih mora odplačevati še mnogo let. S tem sebe in svoje premoženje zavarujete, prav tako pa poskrbite, da ti dolgovi v primeru vaše smrti ne bi prešli na vaše domače.

Danes lahko namreč posojilo ali leasing vzame že skoraj vsak. Načeloma so ljudje prepričani, da ga bodo lahko redno odplačevali več let. Ampak na žalost je življenje nepredvidljivo. Nikoli se ne ve, kaj se bo zgodilo v prihodnosti in do kakšne tragedije lahko pride. Zavarovanje kreditov omogoča, da načrtujete vnaprej. Ne glede na to ali bi prišlo do naravne ali nezgodne smrti, vaši domači ne bodo nosili bremena vašega posojila.

Vso to varnost lahko svojim domačim omogočite z le nekaj evri na mesec. Premije za zavarovanje kreditov se med seboj razlikujejo. Višina mesečne premije je odvisna od različnih pogojev. Najprej se pogleda celoten znesek kredita, vaša starost in neto mesečna plača. Potem se pogleda tudi stil vašega življenja, saj lahko to močno vpliva na pričakovano doseženo starost. Mesečna premija ni odvisna od vašega spola, prav tako pa se mesečna premija ne bo spremenila, če se vam bo tekom let spremenilo vaše zdravstveno stanje.