Izolacija je pomembna najbolj pri hišah, ker preprečuje uhajanje topote ven iz objekta. Tako se prihrani veliko energije ter tudi denarja, saj ne gre toliko za ogrevanje ter ne gre v nič. Dobro izolacijo si lahko ogledate na tej spletni strani, kjer boste  lahko izvedeli več o tej temi. Kakšna pa je primerna izolacija za stavbe? Predvsem taka, da diha, da ne zadržuje vlage in je narejena iz naravnih materialov. Nasprotno boste morali ves čas zračiti ali pa si omisliti prezračevalni sistem, kar bo za vas dodaten stroške, lahko da povsem nepotreben.

izolacija

Izolacija je izjemnega pomena za stavbe in mora biti pravilno izvedena. Ni vsaka dobra. Če se primerja stara, kamnita ali opečna hiša, ki je neizolirana in meri nekje 60 kvadratnih metrov z še enkrat večjo hišo, ki ima pravo izolacija, dobra okna in izolirano podstrešje ter tla, potem boste lahko ugotovili, kar so že ugotovili strokovnjaki, da bo izolirana hiša porabila še celo pol manj energije za ogrevanje, kot manjša neizolirana hiša. Tako velik pomen ima izolacija.

Kot rečeno pa ni vsaka izolacija dobra, preverite, da ni povsem iz nenaravnih materialov, ki jih boste potem vdihovali pa še v hiši se bo nabiral kondenz in lahko nastane celo plesen zaradi tega. Za zelo stare kamnite hiše z debelimi zidovi izolacija celo ni primerna. Bolje je, če se izolira znotraj kot zunaj. Kakšno izolacijo boste vi potrebovali, notranjo, zunanjo ali oboje, pa se posvetujete s strokovnjakom, ker je to povsem odvisno od načina gradnje in izbranih materialov med gradnjo. Novogradnje s tem običajno imajo težav, če jih ne izvajate v lastni režiji in se ne držite gradbenega načrta, ki predvideva tudi način in količino izolacije za vsako stavbo.

Prepustite to zahtevno delo kar mojstrom. Svetovali bodo točno kaj potrebujete in vam prihranili vleko denarja. Vi pa boste potem vse zime na toplem in vsa poletna v lepo ohlajenih prostorih.