bolečine v križuVeliko ljudi, tako starejši kot tudi mladi, trpijo zaradi bolečine v križu. Za blaženje bolečin poznamo veliko vaj in terapij. Ena izmed njih je tudi terapija Bemer o kateri lahko več preberete na spletni strani http://bodizdrav.si in izvedite, kakšni so njeni učinki ter vse ostale pomembne informacije glede omenjene terapije.

Najbolj pogost razlog za bolečine v križu je nepravilna drža med sedenjem. Zelo pomembno je da se teh težav zavedamo ter poskušamo vsake toliko časa našo držo popraviti ter tako zmanjšati bolečine. Poleg slabi in ne pravilne drže pa so za bolečine v križu krive tudi druge slabe navade, kot so dvigovanje težkih predmetov ali pa naša reakcija, ko začutimo bolečino. Če bolečine v križu postanejo del našega vsakdana se lahko kvaliteta naše življenja zelo poslabša. Zaradi bolečin se lahko posledično uničujeta naše telo in duh poleg tega pa se lahko zelo spremenijo tudi naše socialne navade.

Bolečine v križu ne ocenjujemo kot neko resno stanje saj se lahko stanje izboljša. Če čutite bolečine vam lahko pomagajo tudi razne tablete proti bolečini in pa tudi redno gibanje ne pa samo sedenje v hiši ter čakanje, kdaj se bo stanje izboljšalo. V primeru, da bi pa naše stanje postalo tudi resno pa se pokažejo naslednji znaki: vročina nam lahko naraste do 38°C, brez razloga izgubljamo našo težo, pojavljajo se zatekanja pri hrbtu. Poleg tega imamo tudi zelo pogoste bolečine v križu, katere pa se ne umirijo niti ko ležimo. Pojavljajo se lahko tudi razne bolečine v prsih in spodnjem delu nog.

Kot smo omenili vam lahko v primeru bolečine v križu pomaga tudi terapija Bemer, katera izboljša cirkulacijo krvi, še posebej pa izboljša mikrocirkulacijo. Terapija tudi poveča količino kisika v krvi, izboljša presnovo ter tudi pospeši, da telo hitreje izloči strupene snovi.