Ker se slovnične, pa tudi stilske napake pojavljajo v vseh vrstah besedil, ne glede na količino truda, ki jo vložimo v izbiro besed, je lektoriranje nujno potrebno. Le tako boste na bralce vaših del naredili dober in strokoven vtis, omogočili pa jim boste tudi nemoteno branje, kar pa je v končni fazi najbolj pomembno – da ciljna publika razume pomen napisanega. Vsako oddano besedilo predstavlja naše lastno ogledalo. Spletna stran www.dvojka.si/lektoriranje vsebuje informacije o tem, kako vešči smo komunikacije, ter sporoča, koliko truda smo vložili v besedilo. Tako boste, na primer, na delodajalca zagotovo naredili boljši vtis, če vaš življenjepis ne bo poln različnih napak. Tudi diplomsko delo bo sprejeto v pregled šele s priloženim potrdilom o lektoriranju.

lektoriranje

V podjetju Dvojka d.o.o.vam nudimo strokovno in hitro lektoriranje po ugodnih cenah, ki jih lahko preverite na spletni strani. Naša ekipa je na tem področju zelo usposobljena, kar vam lahko v vsakem trenutku dokažemo tudi s potrebnimi dokumenti. Vsi člani naše ekipe imajo za seboj vrsto let izkušenj, ki jih odlično kombinirajo z vseživljenjskim učenjem. Izostren čut za jezik ter komunikacijo nam v naši agenciji postavljata visoke standarde, ki jih dosežemo prav z vsakim besedilom. Seveda je zmotno pričakovati, da je vsak lektor usposobljen za lektoriranje vseh vrst besedil. Poznavanje področja, ki ga lektoriramo je namreč ključnega pomena za pravilno razumevanje specifičnih izrazov, ki se pojavljajo v besedilu.

Potrebno je razumeti, da lektoriranje ni le popravljanje pravopisnih napak, torej vstavljanje manjkajočih vejic ali popravljanje velikih začetnic. Je precej več kot to – predstavlja spreminjanje kakovosti besedila. Seveda se lektorji vedno zavedamo, da je zapisano besedilo avtorsko delo, zato ga stilsko spreminjamo le z vašim soglasjem. Običajno slovnične napake popravimo v samem besedilu, slogovne pa raje zapišemo v stranskih opombah ter vam tako omogočimo, da ga uredite po lastni presoji. Vabimo vas, da nas kontaktirate ter nam zaupate vaše besedilo. V primeru diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog vam bomo na istem mestu prevedli tudi povzetek.