Sončne elektrarne so vse bolj popularne, ker proizvajajo brezplačno elektorko za vašo stavbo neglede na to, kje stoji. V primeru, da je priklopljena na sistem, pa se da elektriko tudi prodati in v času, ko je pomanjkanje jo lahko dobite nazaj. To je velika prednost poleg tega, da dobite lahko subvencijo v to investicijo. Če hočete stopiti v stik z dobrimi in izkušenimi strokovnjaki na tem področju ter zgraditi lastno elektrarno, potem se obrnite na www.gen-isonce.si, ki je vodilni distributer sončne energije pri nas. Sončne elektrarne so rešitev za planet glede pridobivanja čiste energije iz sonca, ki je najbolj obnovljiva in ekološka energija, ki jo poznamo. Bodite del novega sveta in ogrinjajmo skupaj naravo ter okolje za bodoče generacije.

sončne elektrarne

Sončne elektrarne so različne, odvisno je od namena. Lahko imate energijo le za sebe ali pa jo prodajate. Če nimate dostopa do nobene sistemske elektrike, potem je to lahko to edini možen vir vaše energije, v tem primeru bo nekoliko dražja elektrarna, vendar se bo splačalo, ker boste imeli lastno brezplačno elektriko. Katere  celice boste izbrali in koliko bo stala elektrarna, je odvisno od tega, kje je stavba, koliko je sonca in kako velika mora biti elektrarna za vašo porabo. Če imate velike porabnike energije, kot so gospodinjski stroji, televizije in računalniki, delovni ali industrijski stroji, večjo elektrarno boste potrebovali.

Kakovostne sončne elektrarne so dražje vendar majo garancijo tudi 25 let ter zdržijo do 40 let. Dejansko se sončne elektrarne splačajo le, če bodo obratovale vsaj 20 let, potem boste imeli profit. So pa kraji brez sonca, tam je možna le manj kakovostna  celica, ki je vseeno občutljiva na svetlobo vendar ima garancijo pol manjšo ter pol manjšo učinkovitost, kar ni zanemarljivo, zato se dobro pozanimajte, kaj se vam res splača. Najbolje je najeti strokovnjake, ki se na to spoznajo in imajo dolgoletne izkušnje.