Športna kamera je lahko precej poceni ali pa tudi dražja, razlika pa je zelo očitna v tem, kako kamera snema, kako kakovostni so posnetki in kako hitro lahko snema. Nenazadnje je pomembno tudi to, ali je vodotesna in ali jo lahko uprloalvja vsak neglede na tehnično znanje. Obstaja taka športna kamera za vse, ki jo lahko naročite in dobite, je pa zelo iskana in je treba malo počakati na dobavljivost. Kakovostna športna kamera snema 4K posnetke visoke ločljivosti tako športne dogodke kot zabave, pohode, pohajkovanja kot srečanja in predavanja.

športna kamera

Kvalitetna športna kamera mogoča tudi priklop zunanjega mikrofona, s katerim zagotovite jasnost zvočnega posnetka za res kakovostne posnetke, ki jih lahko objavite kjerkoli. Ključnega pomena je vrhunska sodobna tehnologija in programska oprema, ki mora biti v taki kameri, drugače ni kakovostna in je zastarela. Pomembno je tudi, kakšno po prodajno aktivnost ima kater znamka kamere in če je možen servis.

Športna kamera naj ima tudi vodotesnost, da lahko snemate v dežju, snegu in v vodi, nekatere prenesejo potapljanje do 10 m, nekatere pa imajo pa dodatke, ojačano ohišje za še nižje potrepljanje. Dobro je, da ima navoj za stativ, zraven krpico za čiščenje objektiva, da se njena plošča vrti okoli in je fleksibilna, ko je na objektivu.

Športna kamera se mora ponašati s hitrim prenosom snemanja na kartico in pa s preglednim ekranom za hitro pregledovanje posnetkov. Vsekakor mora biti preprosta za uporabo. Le tako boste zagotovo ponosni in srečni na svoje posnetke ter jih boste z veseljem pokazal bližnjim ali jih uporabili za trženje. Iz tega lahko ustvarite tudi zel donosen posel, zato se splača nekaj več vložiti v tako kamero, ki nenazadnje ne predstavlja sploh ne velikega stroška.

Ne pozabite, da lahko sami naredite in shranite najlepše trenutke z družino ter prijatelji na zelo kakovosten način, le kamera mora biti dobra, bolje vrhunska.