Sklepanje dodatnega zavarovanje je danes popolnoma enostavno, paziti je potrebno le, da ga sklenemo v predpisanem roku. Na naslednji spletni strani si lahko pridobite več informacij o sklenitvi dodatnega zavarovanja ter ponudnikih http://www.dodatnozdravstvenozavarovanje.com/ponudniki/. Zavarovanci, ki so pravočasno sklenili dodatno zavarovanje imajo le to tudi urejeno. V kolikor pa ste zamudili rok za ureditev zavarovanja vam za le to zviša zavarovalna premija za 3%. V kolikor dodatno zavarovanje ne sklenete v roku, se vam premija sorazmerno zviša za vsako nezavarovano leto. V primeru, da se vam je zaključil status študenta imate 365 dni časa za ureditev dodatnega zavarovanja.

Kadar vas zanima cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja, je točno ceno težko napovedati, saj je odvisna od vseh že zgoraj omenjenih dejstev. Zavarovalnica, vam vrednost zavarovalne vsote lahko sporoči po že podpisani zavarovalni dokumentaciji. Osnovna vrednost zavarovalne vsote za dodatno zavarovanje je enaka za vse zavarovance. Kadar sklepamo dodatno zavarovanje je potrebno biti pozoren tudi na podatek, kdaj nam zavarovanje prične veljati. Kadar zavarovanje sklenemo pravočasno, na le to začne veljati naslednji dan. V kolikor pa rok zamudimo, nam le to začne veljati po treh mesecih. Največkrat nastane težava ravno pri tem podatku in sicer v primeru poškodbe, pri kateri potrebujemo zdravniško pomoč. Namen, ki ga ima dodatno zavarovanje je namreč ta, da nam omogoča plačilo razlike do polne obravnave v določenih primerih poškodb. Ker vemo, da nesreča nikoli ne počiva, poskrbite za pravočasno ureditev dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

dodatno zavarovanje

Kadar sklepate dodatno zavarovanje imate pri zavarovalnicah tudi določene ugodnosti, ki jih lahko koristite. Prav tako lahko že sklenjeno zavarovanje pri določeni zavarovalnici prekinete in ga sklenete pri drugi, tu pa kot smo že omenili, bodite previdni na določen rok sklenitve. Ustrezno poskrbite za svoje zdravje, saj je le to osnova za vse vaše dejavnosti. Na spletni strani ZZZS lahko kadarkoli preverite ali imate sklenjeno osnovno in tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.