Fizioterapija je veja medicine, ki je uradno potrjena in jo lahko izvajajo certificirani in šolani fizioterapevti. Fizioterapevti so usposobljeni za diagnosticiranje težav, za terapije in za delo z ljudmi. To pomeni, da znajo tudi spodbujati in motivirati bolnike, ki so obupani ter imajo težave s neokretnostjo ali hude bolečine. V 97 % primerih je rehabilitacija s fizioterapijo tudi uspešna. To pa zato, ker fizioterapevt pacienta predhodno brezplačno pregleda in oceni uspešnost terapije in čas, do kdaj bi trajal. Ker se lahko izvaja terapija na domu, se pacient počuti toliko bolje in hitreje tudi okreva.

fizioterapija

Fizioterapija na domu je na slovenskem trgu novost in se izvaja zadnja leta, zato je marsikdo še ne pozna. Vendar se ljduje raje odločajo za to vrsto terapije, kot za terapijo v ambulanti, ker je bistveno lažje za pacienta. Ni mu treba obremenjevati domačih, da bi pršel do terapevta in izpolnjevati različnih pogojev za obisk ambulante. Tako se fizioterapija izvaja doma, pacient se počuti bolj sproščeno ter varno in seveda se tudi hitreje zdravi in napreduje.

V primeru, da ima pacient kakršne koli zadržke za obisk ambulante ali za obisk fizioterapevta na domu, ali gre za bolezen, pa se vseeno terapija priporoča, potem je najbolje, da se terapija izvaja na daljavo preko računalnika. Pacient sledi navodilom terapevta kot da bi bil zraven in terapevt ga spremlja preko ekrana, bodri in pomaga. Tudi tovrstna fizioterapija je izjemno učinkovita in se kar pogosto uporabi.

Fizioterapija je učinkovita metoda, ki pomaga po številnih prebolelih boleznih, kot so možganska kap, osteoporoza, težave s sklepi in mišicami, rak pa seveda športne in druge poškodbe okončin in telesa. Pomaga tudi pri težavah z živčevjem in hrbtenico. Ne samo, da lajša bolečine, ampak tudi odpravlja posledice bolezni na dolgi rok. Fizioterapevt nauči pacienta, kako se mora gibati in katere vaje delati, da bo dolgoročno svoje dobro stanje tudi ohranil.