Fizioterapija

Ni luštno, če se nam zgodi kakšna nesreča, predvsem imam v mislih nesrečo, da smo poškodovani mi sami. Takrat rado pride do kakšnih težav, npr. pri hoji, težave z hrbtenico… Takšna zdravljenja so potem lahko kar dolga, da spet pridemo nazaj v staro stanje. Večkrat moramo nato iskati pomoč pri fizioterapevtih, da nam pomagajo. Učinkovita fizioterapija je za naše okrevanje zelo pomembna.

fizioterapije

Kateri ste že bili na fizioterapiji zaradi kakršnih koli težav, veste kako to poteka. Ko potrebujemo fizioterapevta za svoje težave, moramo najprej se napotiti do svojega zdravnika, da preveri stanje. Če smo imeli kakršno koli operacijo, nam fizioterapija itak pripada, če smo bili močno poškodovani in imamo npr. še posledice. Če še ne moremo pravilno hodit, ali težave z hrbtenico, mogoče kakšne težave z roko in podobne težave. Takrat nam bo sam zdravnik predpisal kdaj moramo iti do fizioterapevta. Pri svojem zdravniku dobimo napotnico in nato se moramo prijaviti. Res je, da so čakalne dobe zelo dolge in se kar čaka da prideš na vrsto. To je pač zdravstvo pri nam in si ne moremo pomagat. Se pa lahko podamo tudi v plačilne ambulante fizioterapije.

Fizioterapija se deli na več vrst, kjer se ukvarjajo z rehabilitacijo pacienta. Poznamo športno fizioterapijo, nevrofizioterapijo, fizioterapijo na domu… Dosti ljudem je pomagalo, da so lahko kasneje shodili, začeli uporabljat roke. Sama sem doma imela primer hčerke, ko je bila operirana na hrbtenici in je kasneje morala hodit na fizioterapijo. Fizioterapija ji je zelo pomagala, da se je nazaj lahko začela gibat, ter danes počne vse stvari kot prej.

Starejšim ljudem zaradi let tudi pridejo na dom. Se zgodi, da jih začne zanašat pri hoji, jim klecajo noge. Lahko da so preboleli kakšno bolezen tudi takrat rabiš fizioterapevtsko pomoč. Pri različnih težav, boleznih, zlomih ali nesrečah je dobro obiskati učinkovitega fizioterapevta za naše težave. Na koncu bomo zelo zadovoljni z rezultatom.