Nasveti kako shujšati za učinkovite rezultate

Kako shujšati je verjetno eno najpogosteje zastavljenih vprašanj na tem svetu, sploh med žensko publiko. Tomaž Gorec na svojem blogu http://www.tomazgorec.si/kako-shujsati/ poda svoje mnenje o učinkovitem spoprijemanju s težavami s težo, s katerimi se je v borbo s kilogrami podal tudi sam. Na kilograme vpliva ogromno dejavnikov, poleg veliko gibanja in fizične aktivnosti ter zdrave in uravnotežene prehrane, ima velik vpliv tudi genetika, faktor stresa, pravilen spanec, dovolj tekočine in svežega zraka, pa seveda tudi hormonsko ravnovesje, ki je zelo pomemben, vendar precej nepoznan faktor, ko je govora o prekomerni telesni teži.

kako-shujsati

Če so hormoni v ravnovesju, potem tudi prebava, metabolizem in vsi notranji organi delujejo kot bi morali in posledično tako lažje vzdržujemo telesno formo. Ko se vprašamo kako shujšati, je odgovor vsekakor v največji meri pri prehrani. Zdrava, raznolika in uravnotežena prehrana je eden najpomembnejših dejavnikov ohranjanja idealne telesne teže, prav tako pa ogromno pripomore k zdravju celega telesa in dobremu počutju. Nezdrava hrana negativno vpliva na zdravje in povzroča številne bolezni, saj se nekvalitetna hrana nabira v črevesju od koder izvira največje število vseh nevarnih bolezni. Kako shujšati še hitreje kot samo z zdravo prehrano pa je seveda jasno, z vsakodnevnim gibanjem.

Živimo v času, ko zaradi računalnikov, televizij in vseh ostalih tehnoloških pripomočkov ogromno presedimo in se zaradi dela zelo malo gibamo. Vse to ima na naše telo in zdravje seveda ogromne posledice. Poleg tega da ima ogromno ljudi težave s hrbtenico, držo in bolečinami v križu, jih ima veliko tudi prekomerno težo. Tako da je nasvet za kako shujšati učinkovito vsekakor telesna aktivnost. Vsak dan naredite vsaj kakšen sprehod, če ne utegnete drugega, drugače pa je zelo priporočljivo kolesariti, teči, hoditi v hribe in delat