Kamin je lep okras doma in še hkrati zelo koristen v vseh letnih časih, ko se hiša shladi. Včasih je to vse leto, če je hiša stara in zidana ali iz kamna. Novogradnje, pasivne in nizko energijske hiše pa s tem nimajo težav. Vendar je kamin pozimi lep in prijeten dodatek tudi v taki hiši. Kateri kamini so na razpolago, si oglejte na tej povezavi https://www.peci-keramika.si/clanki/kam-postavimo-toplozracni-kamin/ in svojega naročite že danes. Da se kamin zgradi, traja nekaj časa, odvisno je, katerega naročite in kako zahtevni ste. Če naročite klasičnega, ga imate že v roku enega meseca, še pred zimo.

kamin

Kamin je bil vedno popularen in vedno bo. Gre za izjemno lep element v stanovanju, ki greje prostore na drva in pa lahko ogreje tudi komunalno vodo, tako da imate dve napravi v eni. Kamin se prilagodi velikosti prostorov, zato obstajajo klasične dimenzije kaminov. Vendar se lahko naroči tudi izven serijskega, ki pa ga je treba počakati dva meseca dlje, da ga proizvajalec izdela. Kaminski vložek je izjemno pomemben del kamina in ne sme puščati nobenih plinov v okolje, da je primeren za v prostor.

Kamin je lahko steklen ali zidan, odprt ne eno, dve sli tri strani, nekateri pa so stekleni v celoti in so sredi prostora. Zidani kamini sle lahko precej prilagodijo glede zunanjosti in olike ter barve vašim željam ter prostoru. Le določite se, ali boste imeli klasičen zidan kamin ali pa boste izbrali moderno stekleno verzijo.

Prednost kamnov je, da hitro ogrejejo prostor in da še dolgo časa oddajajo nežno toploto v prostor, ne da bi se jih kurilo. Imajo precej kalorij in njihova toplota je človeku zelo prijetna ter domača že od nekdaj. Les, ki se kuri, je za nas prijetna in pomirjujoča aroma, ki naredi dom domačen. Okoli kamina se bodo vedno zbirali otroci, kot tudi hišni ljubljenčki, pa tudi odrasli ne bodo manjkali.