Klor za bazen se uporablja za čiščenje bazenov, ker je izjemno dezinfekcijsko sredstvo. Prihaja sezona bazenov, velikih in majhnih, ki so na vrtovih in najbolje je, da uporabite klor za bazen, če nočete imeti v bazenu čez nekaj dni žabe, paglavce, alge in drugo umazanijo, ki lahko škoduje ljudem v bazenih. Pri uporabi klora je dobro paziti na točno določeno količino, ki jo uporabimo, da je varna. Navodila o tem dobite na vsaki embalaži. Pakiranja klora s lahko majhna, srednja ali velika, odvisno je, koliko časa uporabljate bazen in kako je velik.

klor za bazen

Klor za bazen spada med sredstva za nego vode, ki so lahko bolj ali manj agresivna. Vzdrževanje bazen je nujno, če ga hočete imeti več sezon. Hkrati je enostavna, če za njega skrbite redno. Če želite, da je voda v bazenu dobro negovana, mora biti v vodi dovolj dezinfekcijskega sredstva, ki odganjajo živali in odstranjujejo alge. Poleg tega je dobro še fizično odstranjevanje nesnage iz bazena.

Da bo klor za bazen čim bolj učinkovit, je dobro, da bazen med tem, ko ga ne uporabljate, pokrijete, da se v nem ne nabira umazanija, kot so smeti in odpadlo listje ter mrtve živali, na primer mrčes. S tem boste preprečili tudi nastajanje nevarnih bakterij. Če hočete vedeti, kdaj je treba vodo v bazenu zamenjati, da ni več uporabna, lahko uporabite različna sredstva za analizo vode v bazenih, ki vam bodo pomagal pri tej odločitvi. Težko namreč boste na oko ugotovili, kdaj je to, ker so nekateri mikroorganizmi očem nevidni in voda zgleda čista pa dejansko ni.

Ker se bakterije bistveno hitreje razmnožujejo pri višjih temperaturah, ki bodo sledile v teh poletnih mesecih, uporabite klor za bazen kot zaviralca za razvoj bakterij.