Ponovno pride zima in problem prevoza smuči ter snežnih desk, da nam v avtomobilu zavzamejo čim manj prostora, in pri avtomobilu bistveno ne povečajo porabe goriva.

Zakaj jih potrebujemo?

Z nosilcem za smuči povečamo varnost ljudi v avtomobilu, za razliko če bi smuči in snežne deske peljali v avtomobilu, in nosilec za smuči je po navadi nameščen na kljuki avtomobila, torej to pomeni da bistveno zmanjša porabo avtomobila, kot pa navadni nosilci ki so običajno pritrjeni na strešne sani oziroma na streho avtomobila, kar predstavi večji zračni upor in posledično večjo porabo goriva.

nosilci za smuči

Zakaj nosilec zadaj namesto na strehi?

Če ima vaš avtomobil vlečno kljuko, a nima stresnih sani, nima smisla kupovati strešnih nosilcev, če pa lahko izkoristimo prazno vlečno kljuko. Če pa naš avtomobil kljuke nima, to predstavlja večji finančni problem saj namestitev vlečne kljuke na avtomobil in malo denarja, in če bi se za to odločili, moramo avto pustiti pri pooblaščenem serviserju cel dan. Nosilec pa ima prednost, da se prilega vsakemu avtomobilu ki ima kljuko, saj so vse vlečne kljuke enake, zato jih lahko namestite tudi na druge avtomobile.

Kako pa z njim v poletnih časih?

Ko se zimska sezona zaključi pa nosilca za muči ne potrebujemo več, zato lahko predstavlja le dodatno zaseden prostor. Zato imamo možnost nakupa takšnega nosilca ki se lahko v poletnih preoblikuje v nosilec za kolesa kar nam ne zavzame toliko prostora, če pa nosilec te možnosti nima je pametno da ga obesimo na steno, in na njega obesimo smuči in deske, in to pomeni da je nosilec še vedno uporaben za shranjevanje tudi takrat ko ga ne potrebujemo.

Kvaliteten nosilec za smuči si lahko ogledate na tej povezavi https://www.factorystore.si/smucanje/nosilci-smuci-za-avtomobile.