Notranja vrata so nekaj takega, kot super varovalo intimnosti pred pogledi drugih ali pa nas zavarujejo pred prepihom. Lahko jih uporabimo v stanovanju ali pa v pisarnah, kjer imajo enako funkcijo. Kakovostna notranja vrata so narejena iz naravnih materialov, predvsem gre za les, steklo in kombinacijo obojega. Lesena vrata so lahko v naravni barvi ali pa so pobarvana v kateri koli drugi barvi vam ustreza glede na pohištvo in vaš okus.

notranja vrata

Kakovostna notranja vrata imajo tudi ključavnice, da lahko ločite prostor od drugih in imate mir, kadar ga potrebujete, to je še posebej pomembno za spalnice, kopalnice in kabinete. Lahko so navadna, z navadnimi panti ali pa taka, da se zapirajo sama s hidravliko, kakor vam bolj ustreza. Seveda obstajajo tudi nihajna vrata, da se ne zaklenejo in le nihajo iz enega v drug prostor, taka so največkrat steklena, med pisarnami, da zagotovijo nek intimen prostor za stranko.

Steklena notranja vrata so še posebej zanimiva zaradi tega, ker so izjemno lepa in so lahko prosojna, pol prosojna, neprosojna ali pa vzorčasta med prosojnim in neprosojnim steklom. Kakršna koli izbere, pa imajo  vedno to lastnost, da v prostor spustijo veliko svetlobe in tako med prostori ustvarijo svetlobni most, ki je zelo prijeten za prostore še posebej za pisarne.

Notranja vrata pa so seveda lahko tudi kovinska, aluminijasta in kombinirana s steklom, tako da če potrebujete bolj trdna vrata, kar os seveda tudi lesena, in če vam je všeč, da se kovinsko svetijo, potem si lahko omislite tudi taka  vrata, ki pa so požarno varna če jih primerjamo z lesenimi. Niso pa tako topla, kot lesena in so nekoliko težja zato morajo imeti kar močne tečaje.

Vrata so lahko zelo različnih širin in višin, to seveda je odvisno od vaših prostorov, ter se tudi različno odpirajo v različni smeri in imajo različno nasajene kljuke.