Preveri domeno še preden jo zakupiš, ker je lahko že zasedena. To je preprosto narediti, saj je kar nekaj portalov, kjer to lahko narediš. Mi uporabljamo tale portal, kjer tudi sam preveri domeno, za katero meniš, da bi bila najboljša možna izbira za osebno blagovno znamko, trgovino, produkt ali portal, podjetje in podobno. Kaj narediš, če je že zasedena? Prosiš lastnika, da ti jo da ali jo proda, če ni predraga, bo super. Če pa je prosta, pa jo dobiš po res ugodnih cenah pri podjetju Domovanje, kjer ti nudijo tudi domovanje za spletno stran.

preveri domeno

Domovanje za spletno stran je močan in zmogljiv strežnik, ki gosti tvojo spletno stran, zato le hitro preveri domeno, da je ne bo kdo drug zakupil pred stavbo, pa ne bo dosegljiva več ali pa bo predraga. To se je zgodilo s coca-colo, znano blagovno znamko, ki je bila prepočasna in je nekdo prej kupil ti domeno ter jim jo je prodal za mastne denarje, res veliko je zaslužil. Da nekateri imajo tudi tak posel, da to delajo.

Pohiti in takoj preveri domeno, preden jo izgubiš, še posebej, če imaš res dobro idejo v glavi, ki bo kupce kar sama pripeljala do tvoje spletne strani stran od konkurence, ki nima tako dobre domene kot ti. Splača se ti jo zakupiti vsaj za 5 let, drugače jo moraš podaljševati na eno leto in če zamudiš, nekdo tam zunaj samo čaka, da je niso podaljšal in jo lahko zakupi ter ti jo potem prodaja nazaj, kar res ni ugodna pozicija.

Takoj preveri domeno in jo takoj zakupi, kakšen strežnik potrebuješ za svojo spletno stran, pa ti bo z veseljem svetoval strokovnjak Domovanje, ker točno ve, kaj potrebuješ. Ne moreš pa imeti lastnega strežnika, ker je to prenevarno, preveč zahtevno in preveč drago. Res se ne splača, strežnik vsak najame.