Najboljše peči na drva so tiste, ki imajo dobro akumulacijsko sposobnost, kar pomeni, da se segrejejo in še dolge ure oddajajo v prostor nežno toploto, čeprav niste kurili vso noč. Tako bo temperatura držala do jutra, neglede nato, kako nizke so temperature zunaj. Mora pa tako peč narediti pravi mojster, ki jo zna narediti tako, da je kakovostna, akumulacijska, dobro gori in izgoreva drva, da ni pepela, je prilagojena prostorom in ogreva vse. Lahko ogreva tudi sanitarno vodo. Take peči si oglejte na tej povezavi https://www.peci-keramika.si/clanki/najboljse-peci-na-drva/. Najboljše peči na drva do tiste, ki imajo tak kamionski vložek, da ne spušča v prostor nobenega plina in nobenih prašnih delcev. S tem varuje zdrave ljudi ni živali v prostorih. Naročite samo tako peč, ki je kakovostna in ima tudi zelo kakovosten dimnik. Če je dimnik star, ga je treba zamenjati s sodobnimi materiali in ga prilagoditi temu, kako velika in močna bo peč.

najboljše peči na drva

Katere so najboljše peči na drva? To so lončene zidane peči, ki imajo kaminski vložek, ki ne prepušča nobenih plinov. Narejene so tako, da vam ustrezajo. Morajo biti dovolj velike, da ogrejejo vse prostore in po možnosti še sanitarno vodo. Na nekaterih lahko tudi sušite sadje lai zelišča, kar je še dodana vrednost. Zidane morajo biti tako, da lahko zadržijo toploto ognja kar se d a dolgo časa, to je lahko tudi do tri dni, zagotovo pa čez noč, čeprav ne boste kurili. Je pa to odvisno tudi od temperature, kako nizko je. Nižja kot je in več kot  je vlage, več boste morali kuriti.

Najboljše peči na drva so lahko klasične lai pa narejene povsem po meri. klasične so precej cenejše in dosegljive vsakomur. Unikatne najboljše peči na drva pa so narejene kot umetniška unikatna vrednost in imajo lahko tudi keramično zunanjo oblogo narejeno posebej za vas po naročilu.