Stretch folija je zelo upravna, raztegljiva in elastična plastika, ki je narejena iz finih plasti in lahko ovije vsak predmet. Zato se predmet ne poškoduje na primer ped transportom, se ne umaže in pa tudi tovor stoji skupaj. S to folijo se ovijejo lahko tako škatle ali palete za prevoz ali pa darila. Kakovostna mini stretch folija se uporablja v pisarnah ali za zavijanje hrane na primer za na pot v gospodinjstvu. Sodobne folije so narejene iz nano delcev, kar pomeni, da so lahko tanjše pa so še vedno dovolj močne. Ker so narejene iz manj poslati so tudi cenejše ter bolj okolju prijazne, kot klasične raztegljive folije.

stretch folija

Stretch folija se proizvaja v več velikostih, ki os klasične, vendar lahko proizvajalec tudi prilagodi dolžino navitja ter širino folije za vaše potrebe. To se naredi po dogovoru. Hkrati vam svetuje glede na to, kakšen tovor boste zavijali, katera folija je za vas najbolj optimalna, da boste prihranili pri stroških zavijanja. S folijo lahko zavijate tako ročno kot tudi stojno. Strojna folija pa je nekoliko drugačna in se uporablja drugače.

Če imate podjetje, ki ima dodelano grafično podobo in bi radi, da je tudi na tovoru vaš logotip ali slogan in informacije, potem se lahko raztegljiva folija tudi potiska z informacijami, ki jih želite. Folija je lahko prozorna, matirana lai pa neprosojna. Seveda je lahko tudi v več barvah. Tako je stretch folija hkrati tudi super lepa embalaža, ki že na daleč pove, za kaj gre. Z raznimi barvami folij lahko tudi ločite palete s tovori med seboj, da veste točno, kaj je v škatlah ali sodobnih.

Pisarniška stretch folija je lahko tudi več barvna, potiskana, majhna ali večja, prozorna ali neprosojna. Največkrat sicer se uporablja kar prozorna varianta, ker je vsestransko uporabna. Toda tudi barvne so zaželene, ker se skozi n jih ne vidi, kaj zavijajo.