Toplotne črpalke so visokotehnološki produkt sodobnega časa za najvišji standard udobja v vašem domu. Če se odločate za nakup toplotne črpalke preverite različne ponudbe, saj se cene lahko precej razlikujejo, več na www.toplotnecrpalke-emundia.si

Povprašajte ponudnika tudi ali vam oni pripravijo dokumentacijo za subvencijo eko sklada, saj si na ta način lahko prihranite kar nekaj časa in pa tudi sivih las. Eko sklad podpira zeleno energijo in vam nudi tudi do 5000€ subvencije za investicijo. Subvencija je odvisna od višine investicije in pa tudi ali boste odstranili staro napravo za gretje in se greli samo na toplotno črpalko. Delijo se na več vrst : voda-voda, voda-zrak, voda-zemlja in zrak zrak. Povprašajte strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali katera toplotna črpalka bo prava za vaš objekt. Cena toplotne črpalke je odvisna glede na moč, ki je potrebna za gretje vašega objekta in pa tudi od proizvajalca. Bolj uveljavljeni proizvajalci toplotnih črpalk imajo ponavadi nekoliko višje cene od manj uveljavljenih. Ni pravilo, da dražja toplotna črpalka pomeni višjo kakovost. Pred nakupom je pomembno vedeti tudi kolikšna je garancija in kako deluje servisna mreža, saj je to zelo pomembno v primeru da pride do okvare toplotne črpalke. Če nimamo alternativnega ogrevanja, bo veliko slabe volje v kolikor boš moral čakati na serviserja več kot dan in bo v objektu mrzlo. Zato vam svetujem, da se pred nakupom dobro pozanimate kako je z samim servisom in pa tudi dobavo rezervnih delov za toplotne črpalke. Tudi na raznih forumih lahko dobimo tudi veliko koristnih informaciji o različnih tipih toplotnih črpalk, servisni mreži in pa tudi samem zadovoljstvu uporabnikov.

toplotne črpalke luč

Na spletu in v svoji okolici lahko najdete veliko uporabnikov toplotnih črpalk, na vas pa je ali se boste pozanimali in dobili informacije iz prve roke. Naj bo toplotna črpalka vaša najboljša investicija v funkcionalnost in udobnost toplega doma.