Ko je tukaj zima vsi komaj čakamo tople dneve, ko lahko začnemo uživat zunaj na svojem dvorišču. Najbolj se veselimo kakšnih piknikov, ko lahko zakurimo naš žar ter nekaj dobrega spečemo. Nekateri redno pečejo jedi zunaj v naravi, doma na dvorišču. Saj ne rabijo mazat kuhinje in še nekaj dobrega naredijo za svoje telo, ko so zunaj. Mogoče kdo reče, da jedi iz žara niso najbolj zdrave. Če nikomur ne škodi naj si z veseljem pripravlja jedi. Ampak vsi nimajo te sreče, da bi lahko imeli dvorišče in seveda zunaj zakurili. So pa zato bolj praktični za vse tiste plinski žari, ki ga lahko daste tudi nekje na mizo na balkonu.

žar

Žari so danes dobijo že različni, od tistih bolj malih za zakurit, potem velikih, ki jih vidimo po dvoriščih in seveda teh prenosljivih plinskih. Ni, da ni več žara, ki ga ne bi dobil. Najbolj praktičen je plinski žar, ki ga lahko postavimo povsod. Ne rabimo ne drv, ne oglja in ga lahko tudi v kuhinji postavimo na mizo. Edino kar potrebujemo je plin, ki pa ga imamo doma danes skoraj vsi. Če ne pa plinska bomba tudi ni tako draga. Žar imeti doma je nekaj prijetnega, če lahko temu tako rečemo. Vseeno katerega imate doma ali si nameravate kupit. Tudi tile veliki, kot da so zidani so zelo prijetni. Jedi iz žara pa so tudi zelo okusne in slastne.

Poglejte malo na spletno stran zgoraj in vam bo kateri žar padel v oko. Če še ga nimate vam priporočam, da si enega kupite, saj lahko zunaj pripravite jedi, ko se vam zahoče. Zelenjava ali meso iz žara je zelo dobro in hitro pripravljeno. Če imate prostor in doma drva je tudi ta žar dober. Saj se hitro zakuri in segrene ter jed speče. Seveda so plinski hitrejši, in tudi za čiščenje je vse enostavneje.