Naš avto je en potrošni material, lahko temu tako rečemo. Ampak to smo vedeli že takrat, ko smo avto kupovali. Vseeno ali je nov ali rabljen avto, vedno je nekaj kar moraš na avtu dodati, kot strošek. Prav tako je pri brisalcih na našem avtu. To je en dodaten strošek, ki jih moramo včasih zamenjati. Nobeni brisalci nam ne bodo vzdržali večno, se včasih obrabijo. Niso pa tako hudo dragi, da bi si jih težko privoščili. In kakšni so najboljši, da res malo dlje vzdržijo? Mogoče pogledate na spletno stran, ki sem jo zalepila zgoraj.

Brisalci so ena taka stvar oziroma oprema na avtu, ki jo moramo večkrat zamenjati. Težko je povedati kako dolgo nam vzdržijo. Saj je zelo odvisno kakšno je vreme in koliko jih uporabljamo. Mislim, da se pozimi, posebej, ko so naša stekla ledena zelo uničijo. Največ krat se uničijo samo brisalni del, to je tista guma, ki čisti naša stekla. Kupijo se nato celotne metlice, ki se enostavno zamenjajo. Moramo pa biti pozorni pri nakupu, saj za vsak avto obstajajo svoje metlice oziroma brisalci. Imamo pa brisalce na sprednjih in zadnjih steklih. Največ krat se morajo menjat na sprednjih steklih, ker tam največkrat čistimo stekla, da imamo čisto vidnost pred sabo.

brisalci

Brisalci so za to, da imamo steklo vedno čisto in ko pada dež, da lahko lepo vidimo pred sabo. Prav tako je na zadnji strani. Ampak bolj pogosto uporabljamo prednje brisalce, zato pa moramo skrbeti, da jih zamenjamo, ko vidimo da je že potrebno. Vsak bo sam ugotovil kdaj je to potrebno, tako da se ne rabite sekirat, da ne boste tega pravi čas storili. Tudi ni težko jih zamenjati, če ne veste pa dajte v roke kakšnemu moškemu. Seveda to pišem, če ste mogoče ženska in vam to ne uspe sami narediti.