Ali je čistilna naprava cena res vredna svojega denarja? Katera se najbolj splača? Cena čistilnih naprav je najbolj odvisna od velikosti čistilne naprave, ki pa je pogojena s samo stavbo, njeno kvadraturo ter številom prebivalcev oziroma uporabnikov stavbe. Glede končne cene je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom, ki bo od vas izvedle ključne informacije, po katerih bo lahko izdelala načrt in predlog za čistilno napravo, prilagojeno določeni stavbi. Betonska čistilna naprava cena je nekoliko drugačne od plastične. Največkrat se izvede naravna, betonska, medtem ko plastična pride v poštev tam, kjer zaradi samega terena se ne da zgraditi betonsko, trajnejšo in bolj ekološko čistilno napravo.

čistilna naprava cena

Betonska ekološka čistilna naprava cena je lahko enaka ali višja od plastične, se pa dolgoročno zagotovo bolj splača in se strošek povrne, aj je skoraj večna in je ni potrebno obnavljati, popravljati ali menjati, saj je tudi fiksna. Za razliko od betonske čistilne naprave se plastična lažje zamenja, je pa manj vzdržljiva in je kljub trdni plastiki podvržena staranju materiala, ki postane z leti krhek in lahko poči. Je pa čistilna naprava v obeh primerih tiha in neopazna ter z zakonom predpisana za vse stavbe, ki nimajo možnosti priklopa na javno kanalizacijo in čistilno napravo.

Ekološka čistilna naprava cena proti ceni priklopa na javno kanalizacijo je približno enaka, kot tudi čiščenje odpadnih voda in plata, saj se za kanalizacijo kot za več prekatno zaprto greznico plačuje enak strošek komunale, ki pa je vezan bolj na porabo vode, kot na tehnologijo čiščenja odpadnih voda. Medem kot odprte greznice že nekaj let niso več dovoljene zaradi nevarnih izpustov odpadne vode v okolje, ker lahko poškoduje podtalnico, ki je vir pitne vode.

Čistilna naprava cena ne vpliva bistveno na izgradnjo čistilnega mehanizma v različnih čistilnih napravah, ki je v vseh podoben, deluje samodejno, kot ga nastavimo in nas pozori le, ko moramo naročiti praznjenje greznice ter odvoz odpadnih voda.