Vsak profesionalni ali pa tudi ljubiteljski športnik se je že srečal z proteini. Dobro preglejte ponudbo kvalitetnih proteinov, saj vam le ti lahko pomagajo k boljšim športnim rezultatom. Beljakovine ali proteini so gradnik celic in so del makro hranil v našem telesu in so potrebni za proizvodnjo encimov, hormonov, nevrotransmitorjev in protiteles, dejstvo pa je, v kolikor nam proteinov v telesu primanjkuje potem naše telo ne more dobro funkcionirati. V športu so beljakovine izjemno pomembne za obnovo celic in posledično za obnovo mišičnega tkiva. V kolikor imate dovolj velik vnos beljakovin v telesu potem vam le ti pomagajo pri hitrejši regeneraciji po treningih, prav tako pa vam proteini pomagajo zgraditi in ohraniti želeno mišično maso in s tem oblikovati vaše telo, saj več kot imate mišične mase lepše in bolj čvrsto je vaše telo.

Pri urejanju oziroma planiranju športne prehrane je potrebno upoštevati tudi to, da smo si med seboj zelo različni in ima vsak svoj metabolizem, kar pomeni tudi to, da so naše potrebe po vrednosti beljakovin različne. Najbolje je, da se naučimo poslušati in dobro spremljati naše telo, tako pri pripravi hrane kot pri uporabi raznoraznih dodatkov. Potreba po beljakovinah oziroma proteini je odvisna predvsem od spola, teže in aktivnosti, ki jo ima določen posameznik.

Beljakovine oziroma proteini se nahajajo predvsem v naslednjih živilih: meso, ribe, morski sadeži, jajca, skuta in mlečni izdelki, stročnice, oreščki, konoplja… itd. V kolikor se odločate za prehrambni dodatek beljakovin bodite pozorni na kvalitetno izbiro kot vam jo ponujajo Whey proteini, narejeni so iz sirotke, stranskega produkta pri predelavi mleka. Izbrani proteinski dodatki podjetja THE NUTRITION so vam na voljo v različnih okusih, prav tako pa vam v svoji ponudbi ponujajo tudi druge športne prehrambne dodatke ter vitamine, ki so vam na voljo tudi v spletni trgovini.