Blagovna znamkaČe ste novo podjetje in še niste opravili oz. ne veste kako poteka registracija blagovne znamke, potem to naredite čim prej, saj lahko pride do kraje vašega proizvoda. Lahko je tudi ime, ki ga vi hočete imeti za svojo blagovno znamko zasedeno ali ukradeno in si boste morali izbrati novega. Če še ne veste kaj naredi oz. ne veste pomena registracije blagovne znamke, morate ta članek obvezno prebrati, saj bo v njem vse na kratko in na hitro opisano.

Registracija blagovne znamke je pravica, ki vam dovoli uporabljati določeno ime za nek izdelek ali storitev, ki ga lahko nosijo samo vaši proizvodi, kar pomeni, da zaščiti ime proizvoda tako, da ga ne more nihče drug uporabit. Registracija blagovne znamke je lahko napisana v različnih oblikah. Lahko je zapisana z besedo, ikono oz. logotipom ali v različnih kombinacijah in v drugem slogu, kar naredi vaš posel drugačen od ostalih.

Registracija blagovne znamke poteka tako, da najprej vprašate na spletni strani kaj naj vsebuje in kaj vam svetujejo, potem se morate sami pozanimati o pravilih, ki jih ima registracija blagovne znamke in ko boste to vse vedeli, boste oddali prijavnico za registracijo. Če slučajno prijavnice ne znate napisati, vam lahko  pomagajo v podjetju Firmica. Ko jo boste izpolnili, jo pošljite njim in vam bodo hkrati uredili vso dokumentacijo, ki jo potrebuje registracija blagovne znamke. To je sicer neobvezno, vendar je pomembno, ker si namreč seznanjen z vsemi pravili, ki jih rabiš vedeti pri blagovni znamki. Prijave se mora priložiti v treh izvodih. Nato bo potekal formalni test v katerem urad preveri, če je znamka, ki ste jo hoteli že uporabljena ali ne. Preverijo tudi, če je kakšen razlog za zavrnitev registracije blagovne znamke. Če vam je kdo ukradel znamko še preden ste jo registrirali imate možnost ugovora v treh mesecih od takrat, ko ste oddali prijavo. Če je ugovor neutemeljen vas urad pozove, da plačate pristojbino registrirane znamke. Registracija blagovne znamke je veljavna 10 let,  vendar se veljavnost registrirane znamke enostavno lahko podaljša.