Če si želite trajno odstranitev dlak, potem vam svetujemo lasersko odstranjevanje dlak, ki vam ga zagotovi lepotni studio. Z to metodo se boste nadležnih dlačic trajno znebili, saj ta za razliko od ostalih načinov za odstranjevanja dlak lasni mešiček popolnoma uniči. Ta metoda se je včasih izvajala z dovajanjem določene frekvence električnega toka v vsak posamezni mešiček, danes pa se to dela z metodo imenovano lasersko odstranjevanje dlak. Ta metoda uporablja svetlobno energijo, ki deluje tako da se ta svetlobna energija sprosti iz posebej oblikovanega ročnika, ta pa se nato veže na temno barvilo v naših dlakah. Ko se energija naveže na dlako, se iz svetlobne energije pretvori v toplotno, nato po dlaki potuje navzdol do lasnega mešička, tam pa ga zaradi previsoke količine toplotne energije popolnoma uniči.

Lasersko odstranjevanje dlak

Za lasersko odstranjevanje dlak se je priporočljivo odločiti, saj je ta zares najučinkovitejši in popolnoma neboleč postopek, s katerim zagotovljeno dosežemo trajne rezultate. Če pa se odločimo rajši za depilacijo ali pa britje, nam ta kožo razdraži in naša dlaka se zelo hitro povrne. Lasersko odstranjevanje dlak pa tega ne stori in zagotovi dolgotrajno obdobje brez dlačic. Ravno tako pa z njegovo pomočjo naša koža postane prijetno gladka in imela bo prav poseben sijaj.

Lasersko odstranjevanje dlak se izvaja v večih tretmajih, torej vsak izveden tretma zagotovoljeno odstrani vsaj 30 do 50% dlačic po telesu, tiste ki ostanejo, pa so takrat ravno v fazi rasti, tako da se jih z enim tretmajem ne zmore odstraniti, saj ima dlaka v tem obdobju največ melanina, na katerega se energija sproščena iz laserje, med epilacijo veže. Več kot se te energije na dlako naveže, hitreje bo ta dlaka nato uničena in tako bo nas tretma popolnoma uspešen. Za celotno odstranitev dlak je potrebnih 6 do 8 tretmajev, pri nekaterih izjemah pa tudi do 10. Vsekakor je to odvisno od vašega telesa. Tretmaji pa se izvajajo enkrat mesečno.