Danes ima že skoraj vsak svoj avto. In ker je tukaj tudi vzdrževanja in ker se avtomobilske pnevmatike dokaj hitro obrabijo in ker imajo danes mladi vse manj denarja si moramo poiskati čim bolj poceni gume. Poceni gume lahko dobime že za nekaj 30€ na kos, torej vse skupaj nanese 120€. Pomen poceni gume pa ni samo to da stanejo samo 30€ ali manj, poceni so lahko tudi če stanejo 50€, a je ob tem tudi kvaliteta bistveno boljša in tudi guma je vzdržljivejša.

poceni gume

Poceni gume, ki so na voljo delimo na letne in zimske in ponudba poceni gum je gromozanska. Delijo jih tudi po dimenzijah, to se pravi po širini, premeru in profilu.

Zakonodaja nam poleg tega naroča da od 15. novembra premestimo gume iz poletnih na zimske ali, da imamo nameščene verige ob zapadlem snegu. Gume ne smejo biti na avtu starejše od 5 let in imeti morajo še 3 milimetre profila. Po drugi strani pa poleti imamo lahko nameščene zimske gume brez, da bi imeli probleme z zakonom ali da bi se slabše obnesle v poletnih razmerah. Poznamu tudi različne proizvajalce pnevmatik kot so Dunlop, Continental, Fulda, Michelin, Pirelli, Sava, GoodYear, Falken, Yokahoma, Nokia, Uniroyal, Bridston. Pnevmatike te znamke se dobi na spletni strani poceni gume.

Poceni gume ne kupite, kar takoj saj niso, kar vse dobre. Včasih se bolj splača kupiti ne le poceni gume, ampak tudi malo dražje in bolj priznane znamke, ker vam to lahko reši tudi življenje v primeru nesreče, saj se v zimskih razmerah, če imamo poceni gume hitro zgodi zdrs. Paziti moramo tudi da na vsake toliko časa preverimo zračni tlak v gumah, saj se lahko zgodi, da kakšna pnevmatika spušča. Če tega ne storimo sami, moramo peljati avto na pregled k mehaniku ali vulkanizerju, da on preveri tlak.