Toplotna črpalka je dejansko preverjeno najcenejše možno ogrevanje med vsemi ogrevanji. Je tudi ekološko zelo sprejemljivo, ker uporablja naravne vire energije za ogrevanje, to pa so voda-voda, voda-zemlja in voda-zrak. Toplotna črpalka voda-zemlja je najboljša, ker je najbolj učinkovita in najceneje pridobiva toploto. Črpalka pa sama deluje na elektriko, ki pa jo tudi lahko pridobite na primer iz lastne sončne elektrarne.

toplotna črpalka

Kakovostna toplotna črpalka je tudi za namestitev bistveno bolj priročna ter lažja od katerega koli drugega sistema za ogrevanje, sploh recimo centralno ogrevanje. Ogrevanje na drva je nekoliko dražje od toplotne črpalke, medtem ko sta ogrevanje na naftne derivate n elektriko bistveno dražja. Tudi investicija v take sisteme ter kasnejše vzdrževanje so zahtevni in stroškovno visoki. Investicija v toplotno črpalko pa je bistveno lažja, še posebej, če priskoči na pomoč eko sklad ali država s subvencijo, potem se že  v nekaj letih investicija povrne.

Toplotna črpalka ima tudi to prednost, da lahko ogreva vsaka stanovanja in hiše, neglede na njihovo gradnjo ter starost, ker lahko ogreva tako nizko temperaturno kot tudi visoko temperaturno s pomočjo radiatorjev. Nizko temperaturno pa se ogrevajo lahko tla ali stene. Zelo je prilagodljiva in vsestransko uporabna, a še tiha in ne potrebuje dosti prostora ter tudi ne vzdrževanja.

Toplotna črpalka j lahko kjerkoli, in lahko deluje tudi na zrak, zato se namesti v večjem prostoru, če pa prostor n dovolj vlek za delovanje črpalke, se povežeta dva ali več prostorov in že lahko črpalka deluje. Zelo veliko možnosti delovanja ima in načinov, kateri vam vsi gotovo niso poznani, zato ne mislite, da pri vas ni možno namestiti toplotno črpalko. Raje se prej pozanimajte pri mojstru strokovnjaku, da preuči vaš primer, potem pa vam bo zaupal najboljšo možno rešitev.

Tudi montiral vam bo toplotno črpalko, da bo res delovala brezhibno in varno, vi pa boste imeli prijetno toploto v stanovanju.