Zakaj ne bi predelali avto na avtoplin?

avtoplinJasno je da število avtomobilov na avtoplin narašča. To je čisto logično, saj če neka stvar ne obstaja, potem pa se pojavi in se seveda dobro obnese, je jasno, da bo postala njena uporaba vse večja. Zakaj pa bi se nekdo odločil imeti vozilo na avtoplin? Če hoče neko prihraniti na gorivu, je to dovolj dober razlog. Kako pa poteka predelava pa si lahko preberete na http://www.avtoplin.net/predelava.html.

Vsak avto lahko deluje na avtoplin, v kolikor ima motor, ki deluje na bencin ali dizel, električnega motorja sicer ne moremo poganjati s plinom. Pri predelavah je možno, da lahko avto deluje na plin ali pa na tekoče gorivo kot sta dizel in bencin. Pri predelavah, je pomembno paziti, da izberemo takšnega ponudnika za predelavo vozila na avtoplin, ki ima ustrezne certifikate in uporablja tudi takšno opremo in sisteme. Pomembna je tudi garancija. Če se odločite za predelavo vozila, bodite pripravljeni, da boste brez avta ostali nekaj časa. Ponavadi naj bi predelava na avtoplin vzela od dva do tri dni.

Pri predelavi vozila na avtoplin morajo monterji poskrbeti, da je celoten sistem hermetično zaprt. Kaj to pomeni? Da sistem ne more izgubljati svoje vsebine (plina) preko raznih lukenj ipd.. Tako lahko potem vozilo brez strahu tudi parkiramo v parkirnih hišah in garažah.

Verjetno pa ste se tudi vprašali, kako pa je z gorivom? No rezervoar za gorivo za avtoplin je vstavljen na mesto, kjer je v avtu rezervna guma. Zaradi tega morate rezervno gumo imeti kje drugje. Kar se pa tiče polnjenja rezervoarja, pa lahko za to poskrbi več kot 70 bencinskih servisov po celi Sloveniji. Pomembno pa je vedeti tudi to, da bo kilometrina, ki jo lahko prevozite z enim tankom na avtoplin manjša kot pa z bencinom ali dizlom. Zato se tudi pripravite na bolj redno obiskovanje bencinskih servisov.