Gibanje cene zlata je odvisno od manipulacije z njim  in tudi od klasičnih valut, kaj se z njimi dogaja, predvsem z ameriškim dolarjem. Zlato ima vrednost že zadnjih nekaj tisoč let, ki mu raste, cena pa lahko zelo niha glede na to, kdo in koliko ga kupuje, ali vlada strah, kriza in podobno. Gibanje cene zlata ni bilo še nikoli v zgodovini civilizacije tako dramatično, kot je danes, ko je zlato pridobilo na vrednosti postopoma vendar je cena dramatično zrasla, saj so veliki vlagatelji, banka in podjetja pokupili vse zlato. Ker je bilo povpraševanje preveliko, je cena močno narasla in to je raj za vse, ki želijo na hitro zaslužiti.

gibanje cene zlata

Gibanje cene zlata je potrebno spremljati za to, da se ve, kdaj se ga kupi in kdaj proda, če z njim špekuliramo. Kdaj je cena na vrhuncu, je zelo težko ugotoviti in tega ne zmorejo največji strokovnjaki. Kdor špekulira, največkrat izgubi. Zlato je namenjeno bolj temu, da ohranja našo vrednost v premoženju, kot garant, da ne bomo vsega izgubili, kar smo danes prislužili, saj ne pozna inflacije. Poleg tega ni obdavčeno. Gibanje cene zlata pove kam gre trg.

Zanimivo je, da je zadnje čase cena močno narasla vendar se je pred kratkim začela spuščati skoraj čez noč. To se zgodi takrat, ko začnejo veliki vlagatelji zlato prodajati. Zakaj ga prodajajo, pa je uganka za milijon dolarjev, gotovo pa se takrat pripravlja nekaj, kar je za laike težko razumljivo, zato moramo biti pozorni na gibanje cene zlata. Za navadne smrtnike je najbolje, da če imajo veliko denarja, ki je višek in ne vedo, kaj z njim, da ga vložijo v zlato in ga hranijo dolgoročno. Špekulacij ne priporočamo, ker si lahko nakopljete velike izgube, če ne poznate trga.

Trenutno priporočamo, da lata ne prodajate, čeprav cena pada, obdržite ga na dolgi rok, ker prihaja kriza v kateri vam bo še kako prav prišlo.